استاندار محترم: سیره عقلا در تمام عالم بر این است و حتما شما هم به آن باور و اعتقاد دارید که هر کسی باید در حوزه تخصص و حیطه کاری خود اظهار نظر کند و در حوزه ایی که در آن تخصص و اطلاعی ندارد؛ اظهار نظر نکند

 یزدفردا "در پی انتشار گفتگوی استاندار یزد با سایت یزدی نیوز یکی از سایت های خبری فعال استان یزد با عنوان "  استاندار یزد در گفتگو با یزدی نیوز گفت:............... " جمعی از طلاب حوزه علمیه یزد با ارسال یادداشتی به یزدفردا در مورد مطلب عنوان شده توسط استاندار یزد واکنش نشان داده که عینا منتشر می گردد و آمادگی انتشار پاسخ استاندار محترم را نیز اعلام می نماییم :

متن کامل یادداشت جمعی از طلاب حوزه علمیه یزد که نسخه ای از آن به یزدفردا ارسال شده است به شرح زیر است :

نقدی مشفقانه به سخن استاندار محترم یزد

برادر عزیز مهندس میرمحمدی(زید عزه) استاندار محترم استان یزد

با سلام و عرض تسلیت اربعین حسینی و ایام حزن ماه صفر

احتراما به استحضار می رساند ما بر این باوریم که حضرتعالی شخصی متدین و معتقد به اسلام و ارزش های اسلامی هستید و سیاستگذاری و برنامه راهبردی شما برای پیشرفت همه جانبه استان دارالعباده یزد به همین سمت خواهد بود. ان شاء الله همان گونه که تا به حال این گونه بوده است؛ و مدیریت و تلاش شما برای حرکت در این مسیر قابل ستایش است.

حضرتعالی در مصاحبه باسایت یزدی نیوز در تاریخ: یکشنبه 24 آذر 1392 مطلبی را در مورد اشک بر امام حسین علیه السلام از شخصی نقل می فرمایید که در سخنرانی ها توصیه نشده است بر حسین علیه السلام اشک بریزیم؛ متن آن به این شرح است:

به هرحال در یزد ابزارهای نشاط اجتماعی وجود ندارد؟

این مسئله را با من در میان گذاشتند. افسردگی مردم یزد مطرح شده است، چه باید کرد مهم است. به مسئله و جنبه های غم انگیز هم باید اشاره شود، برای نمونه برنامه های صدا و سیمای یزد با دیگر استان ها تفاوت زیادی دارد. به طوریکه عمده برنامه های یزد حزن و اندوه است. الان مذهبی های ما هم با صدا و سیمای یزد مشکل دارند. ما باید توجه داشته باشیم که دین اسلام یک دین سرزنده و شاداب است. در واقعه عاشورا شما واقعه عشق و عشق بازی را می بینید، بحث کشت و کشتار نیست بلکه چون حضرت امام حسین علیه السلام آگاهانه وارد میدانی می شود که باطلی حق جلوه داده نشود و حقی باطل نشان داده نشود. این صحنه ها صحنه های زیبایی دارد که ما تبدیل به حزن و اندوه کرده ایم.

در واقع با مثال صدا و سیما می خواهید بگویید که سازمان ها در نشاط اجتماعی یزد کوتاهی کرده اند؟

من می گویم رویه کارهای ما باید طوری باشد که ما را به سرچشمه اسلام برساند. آداب و رسوم ما متفاوت است که باید تغییر کند. این تغییر به نظر من با شرایط روز تغییر می کند. آقای معادیخواه بعنوان یک پژوهشگر دینی معتقد است که در سخنرانی ها توصیه نشده اشک بریزیم در صورتیکه ما مرتبا تاکید می کنیم که هرچه بیشتر اشک بریزیم عبادت بیشتری نموده ایم.تاکید می کنم که پیام حضرت امام حسین علیه السلام جلوه حق بود.

بیان شما از جهاتی قابل تأمل است:

استاندار محترم: سیره عقلا در تمام عالم بر این است و حتما شما هم به آن باور و اعتقاد دارید که هر کسی باید در حوزه تخصص و حیطه کاری خود اظهار نظر کند و در حوزه ایی که در آن تخصص و اطلاعی ندارد؛ اظهار نظر نکند؛ تا موجب پشیمانی و تأثر نگردد و شامل این آیه شریفه نباشد که "وَلا تَقفُ ما لَيسَ لَكَ بِهِ عِلمٌ ۚ إِنَّ السَّمعَ وَالبَصَرَ وَالفُؤادَ كُلُّ أُولٰئِكَ كانَ عَنهُ مَسئولًا"[1]ز آنچه به آن آگاهی نداری، پیروی مکن، چرا که گوش و چشم و دل، همه مسؤولند. و مورد نکوهش قرآن قرار نگیرد که «إِنْ یَتَّبِعُونَ إِلاَّ الظَّنَّ وَ إِنَّ الظَّنَّ لا یُغْنِی مِنَ الْحَقِّ شَیْئاً[2] آنها بر گفته خود علم ندارندو جز از ظن پیروی نمی کنند و همانا ظن انسان را از حق بی نیاز نمی سازد

آن چنان که امام صادق علیه السلام به عبد الرحمن بن حجاج فرمود:  
إياك و خصلتين ففيهما هلك من هلك: إياك أن تفتي الناس برأيك، أو تدين بما لا تعلم[3]

از دو خصلت برحذر باش که هر کس هلاک شد از آن جهت بود. بپرهیز که با نظر خودت به مردم فتوا بدهی یا به آنچه نمی دانی دینداری کنی.

برادر عزیز همان گونه که خوشایند حضرتعالی نیست که دیگرانی که در عرصه مدیریت کلان شهری تخصص ندارند در حوزه کاری شما دخالت نکنند و صد البته که خواسته ی به حقی است، شایسته است حضرتعالی نیز در مورد امور دینی و مذهبی کار را به کارشناسان و متخصصین حوزه دین واگذار کرده از اظهار نظر در این حوزه که از تخصص شما خارج است جدا بپرهیزید که ممکن است موجب ضایعه ایی جبران ناپذیر گردد.

از آن جا که سعی بر این است که مطلب کوتاه و البته مفید و مختصر باشد فقط به چند نمونه از روایات و کلمات بزرگان در مورد اجر و ثواب و اثرات اشک و گریه بر سیدالشهداء علیه السلام اشاره می شود؛ امید آن که مورد توجه قرار گیرد:

امام صادق عليه السّلام به مسمع بن عبدالملک فرمودند: آيا مصائب آن جناب (امام حسين عليه السّلام) را ياد مي‌کني؟

عرض کرد: بلي والله مصائب ايشان را ياد کرده و گريه مي‌کنم.

حضرت فرمودند: آگاه باش که خواهي ديد در وقت مردن پدران مرا که به ملک الموت وصيت تو را مي‌کنند که سبب روشني چشم تو باشد.

همچنين فرمودند: اي مسمع گريه بر احوالات حسين (عليه السّلام) سبب مي‌شود که ملک الموت بر تو مهربان‌تر از مادر گردد.

گريه بر حضرت اباعبدالله الحسين (عليه السّلام) باعث راحتي در قبر، فرحناک و شادان شدن مرده، شادان و پوشيده بودن او در هنگام خروج از قبر است در حالي که او مسرور است فرشتگان الهي به او بشارت بهشت و ثواب الهي را مي‌دهند.

اجر و مزد هر قطره آن اين است که شخص هميشه در بهشت منزل کند.[4]


 در روایتی دیگر می فرمایند:

گريه کننده بر امام حسين عليه السّلام در بهشت با ايشان و هم درجه ايشان خواهد بود.[5]

 

 از ريان بن شبيب روايت شده است که گفته روز اول محرم به خدمت امام رضا عليه السّلام رسيدم حضرت فرمودند: ... اي پسر شبيب اگر بر حسين (عليه السّلام) گريه کني و آب ديده‌گان تو بر روي تو جاري شود حق تعالي جميع گناهان صغيره و کبيره تو را مي‌آمرزد خواه اندک باشد و خواه بسيار.[6]

 

برادر عزیز: انقلاب اسلامی و جایگاهی که مسئولان نظام و من جمله جنابعالی به عنوان استاندار در  نظام جمهوری اسلامی دارید از ثمرات همین مجالس روضه و گریه بر سیدالشهداء است که در کنار آن اهداف حضرتش برای قیام خونین آن حضرت بیان می گردد  و موجب به ثمر رسیدن این انقلاب شده است آن چنان که پیر مرادمان حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه فرموده اند:

 

بايد ماه محرم و صفر را زنده نگه داريم به ذكر مصائب اهل بيت - عليهم السلام - كه با ذكر مصائب اهل بيت - عليهم السلام - زنده مانده است اين مذهب تا حالا، با همان وضع سنتي، با همان وضع مرثيه‌خواني ...محرم و صفر است كه اسلام را نگه داشته است، فداكاري سيدالشهدا علیه السلام است كه اسلام را براي ما زنده نگه داشته است. زنده نگه داشتن عاشورا با همان وضع سنتي خودش از طرف روحانيون، از طرف خطبا، با همان وضع سابق، و از طرف توده‌هاي مردم با همان ترتيب سابق كه دستجات معظم و منظم، دستجات عزاداري به عنوان عزاداري راه مي‌افتاد. بايد بدانيد كه اگر بخواهيد نهضت شما محفوظ بماند، بايد اين سنت‌ها را حفظ كنيد... عزاداري به همان قوت خودش بايد باقي بماند و گويندگان پس از اين‌كه مسائل روز را گفتند روضه را همان‌طور كه سابق مي‌خواندند ومرثيه را همان‌طور كه سابق مي‌خواندند بخوانند و مردم را مهيا كنند براي فداكاري. اين خون سيدالشهداست كه خون‌هاي همه ملت‌هاي اسلامي را به جوش مي‌آورد و اين دستجات عزيز عاشوراست كه مردم را به هيجان مي‌آورد و براي حفظ مقاصد اسلامي مهيا مي‌كند. در اين امر نبايد سستي كرد... .[7]

سخنان بزرگان در مورد روضه و اشک بر حسین علیه السلام گاها اعجاب آور است که به چند نمونه اشاره می شود:

آیت الله العظمی امام خمینی رحمت الله علیه

 الان هزار وچهارصد سال است که با این منبرها، روضه ها و مصیبت ها، ما را حفظ کرده اند

 آیت الله العظمی قاضی رحمت الله علیه

در عزاداری و زیارت حضرت سیدالشهدا علیه السلام مسامحه ننمایید.روضه هفتگی ولو دو سه نفر باشد، اسباب گشایش امور است و اگر هفتگی هم نشد دهه اول محرم ترک نشود.

آیت الله العظمی بروجردی رحمت الله علیه

ايشان مبتلا به درد چشم شدند، فرمودند: «در روز عاشورا مقداری از گِلِ پیشانی عزاداری امام حسین علیه السلام را بر چشمان خود مالیدم، دیگر در عمرم مبتلا به درد چشم نشدم و از عینک هم استفاده نکردم!

آیت الله العظمی بهجت رحمت الله علیه

گریه بر سید الشهدا علیه السلام از نماز شب بالاتر است.

مرحوم حاج میرزا اسماعیل دولابی رحمت الله علیه

محبت و عزاداری برای امام حسین علیه السلام انسان را زود به مقصد می رساند.

آیت الله العظمی بهاءالدینی رحمت الله علیه

دستگاه امام حسین علیه السلام فوق فقه است... نباید به دستگاه امام حسین علیه السلام اهانت شود،  این عزاداری ها احیا کننده نماز و مساجد است.

آیت الله العظمی گلپایگانی رحمت الله علیه

دلم می خواهد نام مرا هم جزء روضه خوان های حضرت سید الشهداء علیه السلام ثبت نمایند.

آیت الله العظمی علامه طباطبایی رحمت الله علیه

هیچ کس به هیچ مرحله ای از معنویت نرسید، مگر در حرم مطهر امام حسین علیه السلام و یا در توسل به آن حضرت.

آیت الله العظمی عبدالکریم حائری رحمت الله علیه مؤسس حوزه علمیه قم

روضه خوانی و گریه بر سیدالشهدا علیه السلام عمل مستحبی است که هزار واجب درآن است.

آیت الله العظمی کمپانی رحمت الله علیه

در مجلس روضه خوانی که داشتند، مقید بودند که خودشان پای سماور بنشینند  و خودشان همه کفش ها را جفت کنند.

البته تذکر این نکته نیز لازم است که شایسته بود حضرتعالی از صدا و سیمای یزد تفقدی هم می کردید؛ صدا و سیمای یزد که با ضبط و پخش برنامه های خوب مذهبی در کل نمره قابل قبولی در ترویج مذهب و ارزش های اسامی در کل کشور دارد؛ و انصافا برنامه های خوبی را برای ماه محرم و صفر تدارک دیدند که موجب تقدیر و تشکر بزرگان و علمای یزد قرار گرفت و موجب خرسندی و رضایت متدینین واقع شد؛ اگر هم نقدی به صدا و سیما داشید؛ اشاره ایی به برنامه های خوب آن هم می کردید.

سخن بسیار است و مجال کم...

آقای مهندس میرمحمدی انتظار از جنابعالی که در منصب استاندار در حکومت نظام اسلامی هستید این است که با حرف و سخنانتان مروج اسلام و مبانی دینی باشد و سخن ناسنجیده ایی که موجب خدشه دار شدن مبانی ما باشد از شما صادر نشود.

دستان شما را به گرمی می فشاریم و دعاگویتان هستیم.

توفیقات روز افزون شما را از خداوند منان و متعال مسألت می نمائیم.

                                                                                                                 دوستداران شما جمعی از طلاب حوزه علمیه یزد

                            



 سوره مبارکه الإسراء آیه ۳۶ [1]

 سوره مبارکه نجم آیه 28[2]

 خصال شیخ صدوق صفحه 52[3]

بحارالانوار، جلد 44، صفحه 289 و کامل الزيارات باب32، صفحه101[4]

 بحارالانوار /278/44/ امالي صدوق مجلسي 17/ صفحه 68[5]

منتهي الآمال ، جلد 1، صفحه 541[6]

صحيفه نور، جلد15، صفحه203

[7]

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا